Submenu

Actiegroep Geldzorgen op de werkvloer: de stand van zaken

09-12-2022

Op 18 oktober organiseerde de actiegroep Geldzorgen op de werkvloer in Helmond een ontbijtbijeenkomst, waar ruim veertig professionals op af kwamen. Samen gingen zij in gesprek over vragen als ‘Hoe bereik je medewerkers die stress ervaren door geldzorgen?’ en 'Wat kun je als werkgever doen?’.

Inmiddels zijn we bijna anderhalve maand verder, en heeft de actiegroep niet stilgezeten. We spraken met Nicole Swinkels, één van de initiatiefnemers van de actiegroep: 

‘Tijdens de ontbijtbijeenkomst hebben we veel professionals uit verschillende vakgebieden bij elkaar kunnen brengen, om elkaar te inspireren en contacten te leggen. Het was mooi om te zien dat het onderwerp leeft, en dat grote en kleine organisaties een rol willen spelen in de aanpak van dit probleem. 

We merken dat het onderwerp geldzorgen zowel landelijk als regionaal en binnen organisaties op de agenda staat. Afgelopen dinsdag nog was Hare Majesteit Koningin Máxima in Eindhoven bij de actiebijeenkomst Nationale Coalitie Financiële Gezondheid, georganiseerd door SchuldenlabNL, VDL en een aantal andere bedrijven. Hier bespraken werkgevers wat zij op korte en lange termijn kunnen doen om de financiële gezondheid van hun personeel te verbeteren. 

Binnen onze eigen organisatie, de Huijbregts Groep, zijn we dagelijks heel bewust bezig met het thema van geldzorgen op de werkvloer. Niet door mensen gericht te vragen of ze hulp nodig hebben met problemen, maar door middel van algemene adviezen aan ál onze medewerkers. Het blijkt namelijk dat mensen een advies gemiddeld zeven keer moeten horen, voor ze er iets mee gaan doen. Een voorbeeld van zo’n tip is Geldfit.nl: we adviseren onze medewerkers deze website eens te bekijken, ook als ze geen geldproblemen hebben. Want iedereen kan in deze tijd wel bespaartips gebruiken. 

De algemene tendens is dat mensen, noodgedwongen of als bewuste keuze, bezig zijn met besparen. Vroeger werd (moeten) bezuinigen nog wel gezien als iets om je voor te schamen, nu is het normaal en voor sommige mensen zelfs een sport: van het wat lager draaien van de verwarming tot het minder vaak kopen van nieuwe kleding. Het proces van bewustwording is absoluut in gang gezet.’

Lees meer op de pagina van de actiegroep Geldzorgen op de werkvloer

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen